De schrijverij, is een literaire bijeenkomst in samenwerking met gymnasium Bernrode

BERNHEZE – De Bernhezer KunstKring (BKK) organiseert op dinsdag 15 november 2022 in samenwerking met Gymnasium Bernrode, haar jaarlijkse Schrijverij.

Deze keer komt Ilja Leonard Pfeijffer naar Heeswijk-Dinther. De schrijver, dichter en classicus is winnaar van de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba en was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2022 met zijn roman Grand Hotel Europa. Hij schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten waar de liefde meer dan eens centraal staat. Pfeijffer woont en werkt in Genua en schreef recent het Boekenweekgeschenk 2022: Monterosso mon amour. Zijn bezoek is om meerdere redenen bijzonder te noemen.

Namens de BKK zal Jeanine van der Giessen met Pfeijffer in gesprek gaan. Daarnaast is er een creatieve bijdrage van vijfdejaars leerlingen van Gymnasium Bernrode aan deze avond.

Tevens krijgt een gedicht van Pfeiffer een permanente plek op de buitenmuur van het gymnasium. Voorafgaand aan de literaire ontmoeting, om 19.00 uur, onthult de schrijver een metershoge wall-tattoo samen met Maarten Everling, wethouder van cultuur van de gemeente Bernheze.

Publicatie van de Mooi Bernhezer Krant.