AGENDA

Zaterdag 2 en zondag 3 juli 2022: Open atelierroute in Bernheze

In het eerste weekend van juli organiseert de Bernhezer Kunstkring met trots de Open Atelierroute. Kunstenaars in alle dorpskernen van Bernheze kunnen hun atelier dan open stellen voor publiek. Elke kunstenaar kan in zijn atelier ook een andere kunstenaar uitnodigen om zijn/haar werk te laten zien. De BKK zorgt voor publiciteit rondom dit evenement. 

Tijdens dit weekend geven de ​deelnemende kunstenaars een blik in een ruimte die meestal gesloten blijft: hun atelier. Het atelier is voor kunstenaars niet alleen een werkplek. Het is vooral een plek voor reflectie, het zoeken naar inspiratie, zoeken ook naar manieren om vorm te geven aan dingen die ons raken. Dit maakt deze route zo onderscheidend in Bernheze: geen expositie op een willekeurige locatie, maar bij de bron, waar kunst van hoog niveau ontstaat. Kunstenaars kunnen bezoekers kennis laten maken met hun inspiratiebronnen en beweegredenen, vertellen hoe een kunstwerk daadwerkelijk tot stand komt en het eventueel verkopen.

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022: Het Verhaal Loosbroek

Het Verhaal, bekend van het festival aan de Aa, verhuist naar Loosbroek! In het weekend van 27 en 28 augustus zal het dorp twee dagen bol staan van allerlei creatieve uitingen. Muziek, dans, toneel, bijzondere sculpturen, fotografie en tal van andere kunstvormen zullen te zien zijn. Deelnemende kunstenaars zijn o.a.: Bart Somers, Peter Slegers, Walter en Yvonne van der Velden, Jan van Daal, Marianne van Heeswijk en Jannemeis Snels. Er zijn voorstellingen en exposities in onder andere de Parochietuin, de kerk, de Wis en bij privé garages en tuinen in de buurt. En optredens van KnockOut, Mick Stenders, Rolf van Meurs en vele anderen. Zet het alvast in je agenda!


bekijk archief