AGENDA

N.B. In verband met coronamaatregelen kunnen sommige activiteiten op dit moment nog niet concreet gepland worden en eventueel komen te vervallen.


NIEUWS:  Nieuwe gemeentedichter!

In september 2021 is Henk Witte door burgemeester Moorman geïnstalleerd als gemeentedichter van Bernheze.

Henk is 74 jaar oud en gepensioneerd docent Nederlands. Hij is geboren en getogen in Dordrecht en woont sinds september 2020 in Heesch. Henk heeft drie kinderen en zes kleinkinderen en is eind 2021 50 jaar getrouwd.

Hij is in zijn jeugd al begonnen emt dichten en heeft een bundeltje uitgegeven. Ook schreef hij het jeugdboek “Actie in de Biesbosch”.

Naast dichten houdt hij zich ook bezig met schilderen, ontwerpen (o.a. logo’s, lampen) en het schrijven van teksten voor bedrijven en websites. 

Henk zocht zelf contact met de BKK. Na een kennismaking en het lezen van een aantal gedichten, vroeg de BKK of Henk de taak op zich wilde nemen.

Hij omschrijft zijn werken als volgt. “Mijn gedichten moeten toegankelijk en herkenbaar zijn. Hoewel ik wel eens uitstapjes maak naar andere stijlvormen zijn toch vooral de diverse rijmvormen de basis voor mijn gedichten.” Eerder mochten Ad van Schijndel, Hans Manders, Hieke Stek en Rebecca Latupeirissa zich al gemeentedichter van Bernheze noemen. De belangrijkste taak is om gedichten te maken over wat hem of haar treft in Bernheze.

De Waan

Eén tafel, spraakmakende gasten, afstand en een goed gesprek.

 


100 Kunstenaars in Bernheze

Een expositie van kunstenaars in Bernheze met als doel de kunst en de mensen dichter bij elkaar te brengen.


Op stap met de BKK

Een uitstapje naar een expositie of museum voor de inwoners van Bernheze.


De zin van Bernheze

Een avond van het gesproken woord. Vooraanstaande dichters zorgen voor een luchtig programma om poëzie bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.


bekijk archief