Programma Parochietuin Kunstenfestival Loosbroek 2023

Naast een zeer diverse presentatie van beeldend kunstenaars tussen 11:00 – 17:00 uur laat het kunstenfestival Loosbroek u ook verassen met poezie, dans en muziek.  Deze kunstvormen vindt u in de parochietuin en langs de route. 
Timetable, wie treedt waar en hoelaat op.


Sanne Langendoen

Schrijfster Langendoen over het leven na de moord op haar moeder: ‘Je hebt altijd een keuze’ In haar boek ‘Dit gebeurt alleen in films’ vertelt ze voor één keer haar verhaal.


Lenny Kuhr

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr.

Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.

Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd:
“Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. 

Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen.

Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”

Julliet

Juliet is de nom de plume van de Amsterdamse zangeres, tekstschrijver, componist en toetsenist Julia Schellekens (27). Gewapend met een heldere stem en behept met een eigenwijze taaltoon staat Juliet voor een herkenbaar geluid binnen de snel groeiende wereld van de Nederlandstalige luisterpop. Juliet zingt over klein zeer en grote gedachten. Niet zelden zoekt ze de grens op tussen ernst en luim. Ze presenteert haar poëzie- pop in soms groots en meeslepende songs met synths en blazers of klein en dichtbij met slechts stem en piano.

Julia schrijft al liedjes sinds haar allereerste pianoles op tienjarige leeftijd. Haar eerste kennismaking met het publiek (en vice versa) heeft ze met het succesvolle indie folk-rock duo Sam & Julia. In 2020 studeert ze af aan het Conservatorium van Amsterdam.

In hetzelfde jaar brengt Juliet haar eerste single ‘Raamkozijn’ uit. Onder andere Frits Spits en Cornald Maas zijn enthousiast. Na een goed ontvangen debuut-EP in 2021 speelt Juliet haar eigen voorstelling ‘Naakt Door De Stad’ in theater Mascini en het Amsterdamse Tapas Theater. In 2022 wint ze de prestigieuze singer-songwriter competitie ‘Mooie Noten’.

 

Julliet bekijken op tiktok 

Kaylee Rijkers

Woont in Veghel maar is toch de Loosbroekse inbreng. Daar is ze geboren en getogen. Ze zong vorig jaar als Maria de sterren van de hemel bij de Heeswijk-Dintherse Passion, stond op ‘t podium bij de top2000 en bij het 200-jarig jubileum van de Koninklijke fanfare. Net zo bescheiden als talentvol

Jehan Langenhuijsen

Deze Dinthernaar vindt mooie woorden en bouwt aan mooie zinnen. Van weerloos naar weerGaLoos! In de parochietuin is genieten luisteren. De zon zal schijnen er zal niets gaan verduisteren. Duurzame woorden gevonden. Omringd door beeldende kunst. Alleen maar blij, niemand boos. Voel je welkom, voel je vrij. Weerloos wordt weergaloos.

Eva Gerlach

Pseudoniem van Margaret Dijkstra, is een Nederlands dichteres en vertaalster. Ze studeerde Spaans, culturele antropologie en vergelijkende literatuurwetenschap. De bundels van Gerlach worden vaak herdrukt en zij hoort tot de belangrijke dichters die de P.C. Hooft-prijs ontvingen.

Marilou Nillesen

De Osse schrijfster Marilou Nillesen debuteerde in 2020 met ‘Ontwaak zonder mij’. In haar nieuwste roman, ‘De lifters van Loulou’, maakt de lezer een reis door Frankrijk, proeft de Franse sfeer en gaat op zoek naar de werkelijke waarde van kunst, vriendschap en vooral naar de waarheid.

De Zingende Zinnen

Wesley van Bergen en Remco van Zandvoort uit Oss vormen samen Zingende Zinnen. Een nieuw Nederpopduo. ‘Schets van een moment’ is de titel van het allereerste album. De teksten en melodieën scheppen een dromerige sfeer. Verhalen met een beeldende, poëtische inslag versterkt door klanken.

Tom Driesen

is een Belgisch dichter/ theatermaker uit Turnhout. Hij debuteerde in 2010 met de dichtbundel Pizzeriaromantiek in samenwerking met Historische drukkerij Turnhout. De bundel is inmiddels uitverkocht. Vanaf heden schuimt hij de podia af met zijn bundel ‘Vaderhanden’.

Frank van Pamelen

Won in 1995 de Publieksprijs op het ‘Amsterdams Kleinkunst Festival’. Hij ontpopt zich sindsdien steeds meer als de cabaretier onder de dichters, en de dichter onder de cabaretiers. Van Pamelen schrijft ook teksten voor radio, televisie en theater, en publiceert gedichten in diverse tijdschriften.

René Habraken

De Dintherse Don McLean, is veelzijdig en verrassend. Of het nu gaat om popsongs of ballads, swingende covers of Brabants dialect, Rene zingt het. Hij heeft medewerking verleend aan promconcerten en deelde het podium met een aantal grote artiesten zoals Marco Bakker, Albert West, Brigitte Heitzer en Johnny Logan.

P3 JazzProject

is een veelzijdige jazzband. Jazz met wat funk, blues, latin en pop! Er is altijd ruimte voor improvisatie; lol in de muziek en een fijne sfeer staan voorop. 

Op de route
Ellen van Geel

Speelt al vanaf haar jeugd saxofoon. Als afgestudeerd saxofoniste aan het Brabants Conservatorium in Tilburg maakte ze van haar passie haar beroep. Ze voelt en brengt het als iets heel kostbaars. Muziek die raakt tot in je ziel.

Mees en Meeusen 

the Story Singers Wie kent er teksten van Kipling, Pushkin en Shakespeare? Dichters van wie we vaak alleen de naam nog kennen maar waarvan we niet weten wat ze ons te vertellen hadden. In The Forgotten Stories zingen en spelen Mees en Meeusen nieuwe liederen op tekst van de grotere schrijvers van toen.

Louise Boitelle en Annefloor Imhoff

NO EXIT is een luchtige dans performance voor een breed publiek met een thema waar ieder mens zich in kan herkennen. Gedurende de voorstelling nemen twee dansers het publiek mee in hun vicieuze cirkels en stellen de vraag: ‘Leven we in dezelfde cirkel?’, ‘Halen we elkaar naar beneden?’ en ‘Hoe breek je uit die vicieuze cirkel?.

Casper Hoenderdos

Heeft jarenlang ervaring opgedaan in grote organisaties. Zijn drijfveren staan bekend als anders denken, anders doen en anders kijken. Creativiteit en anderen inspireren om hetzelfde te doen heeft vele frisse blikken opgeleverd. Een nieuw gezichtspunt laat zien hoe weerstanden doorbroken kunnen worden en zich als kansen kunnen ontpoppen. “Als je jeuk hebt, moet je krabben” is in die omstandigheden vaak gebruikt om toehoorders ertoe te bewegen om op te staan als er zaken, gedragingen in je omgeving, gebeuren die contraproductief zijn. 

 
exposerende kunstenaars
Onze kunstroute