100 Kunstenaars in de Pas 

In 2022 heeft deBKK samen met Aangenaam Heesch het evenment 100 kunstenaars in De Pas georganiseerd een onderdeel wat Sterren op het doek met toenmalig burgemeester van Bernehze mevrouw Marieke Moorman, zij is geinterviewd door Clemens Geenen.

De onderstaande tekst is uit de Mooi Bernheze Krant van 12 maart 2022.
HEESCH – Tijdens de expositie ‘100 kunstenaars uit Bernheze’, georganiseerd door De Bernhezer Kunstkring (BKK) en Aangenaam Heesch, exposeerden in het weekend van 11, 12 en 13 maart 100 kunstenaars allen met vijf van hun kunstwerken in CC De Pas. Na de opening op vrijdagavond door Rosan Hanegraaf van Aangenaam Heesch werd burgemeester Marieke Moorman uitgedaagd om haar keuze te maken uit de drie prachtige portretten die van haar gemaakt zijn.

De burgemeester vond het moeilijk kiezen. Zoals bij het programma ‘Sterren op het doek’ hadden drie kunstenaars haar vastgelegd, Josien van Boxtel uit Heesch en het kunstenaarsechtpaar Elena Kukuy en Ali Khalil. Het resultaat mocht er zijn volgens burgemeester Marieke Moorman want de kunstwerken waren allemaal mooi en de opmerking ‘kunst is nooit een wedstrijd’, was hier dan ook op z’n plaats. Uiteindelijk maakte de burgemeester een keuze en het bleek het schilderij van Elena Kukuy te zijn dat mee naar ‘huis’ gaat. Het zal mee naar het huis van haar ouders gaan, vertelde de burgemeester.

De kunstwerken waren het hele weekend te bewonderen. De kunstenaars uit Bernheze kregen vele bezoekers op de been, die allemaal naar CC De Pas kwamen om te genieten van de maar liefst 500 indrukwekkende kunstwerken.

TERUG NAAR ARCHIEF