Open Atelierroute 2024

Er zijn veel redenen om wandelend of fietsend het mooie Bernheze te verkennen. Gezellige en gemoedelijke dorpen liggen in een bosrijke omgeving. Onderweg tref je molens, historische boerderijen en zelfs een heuse abdij en kasteel. Natuurlijk is het tussendoor heerlijk om neer te strijken op één van de talrijke terrassen.

Bernheze heeft daarnaast ook nog eens tientallen ateliers waar kunstenaars hun eigen werk of dat van anderen exposeren. In het weekend van 29 en 30 juni zetten veel ateliers hun deuren wagenwijd open. Een extra reden om in dat weekend Bernheze te doorkruisen. Van beeldhouwwerk tot sieraden, van glaskunst tot keramiek, van figuratief schilderwerk tot haarscherp realistisch werk. Er is veel te zien tijdens de atelierroute. De deelnemende ateliers zijn op zaterdag 29 en zondag 30 juni van 11 tot 17 uur te bezoeken. In cultureel centrum De Wis in Loosbroek wordt bovendien van iedere deelnemer nog eens één werk geëxposeerd.

Laat je tijdens de open atelierroute verrassen en inspireren door alles wat kunstmakend en kunstminnend Bernheze te bieden heeft. Geniet van de vele mooie werken en ontmoet de makers.

Bernhezer Kunstkring

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle open ateliers en hier vindt u een lijst van deelnemers met een overzichtskaart.

Atelier: Hans Koenen

Hoofdstraat 7, Heeswijk-Dinther.

De autodidactische kunstenaar maakt beelden van brons of hardsteen (of gecombineerd). Zijn werken zijn veelal realistisch en realistisch-figuratief.

Gastexposanten: Ali Kahlil en Helena Kukuy, schilderijen.

Atelier: Rein van der Eerden

Balledonk 10, Heeswijk-Dinther.

Glas kan je betoveren. ln vele kleuren en samenstellingen kun je allerlei vormen, kleuren en objecten bijeenbrengen. Twee glaskunstenaars, twee verschillende kunstzinnige inzichten, twee verschillende uitwerkingen.Twee keer de moeite waard.

 www.glasvoorjou.nl

Gastexposant: Annet van de Vorstenbosch, glaskunst.

Atelier: Danna van Daal

Zijlstraat 7, Heeswijk-Dinther.

Danna heeft sinds mei 2022 haar hart verloren aan keramiek. Als aspirant in deze nieuwe wereld zijn de eerste babystapjes met succes gezet. Na haar diagnose long covid in 2021 ging deze fotografe op zoek naar een activiteit die haar leven weer kleur zou geven en ze heeft deze gevonden in de klei.

www.dannavandaal.nl

Atelier: Betsie van der Cammen

Edmundus van Dintherstraat 23, Heeswijk-Dinther.

Betsie maakt zowel moderne als figuratieve schilderijen in acryl. Vaak met allerlei materialen erin verwerkt, dat maakt het zowel voor haar als voor de kijker spannend.

 Gastexposant: Hennie van den Hurk, keramiek.

Atelier: Netty van Lieshout

Raadhuisstraat 7, Heeswijk-Dinther.

Bij Netty komt kunst elke dag terug. Tegenwoordig schildert zij veel op steigerhout, maar ze maakt ook bijzondere objecten van diverse materialen.

 

Gastexposant: Marc van Zoggel, airbrush.

Atelier: Tiny van der Aa

Bernhardstraat 17, Heeswijk-Dinther.

De schilderijen van Tiny, veelal op papier en canvasdoek gemaakt, kenmerken zich door vrolijk kleurgebruik. Een onderwerp waardoor Tiny zich geraakt voelt, wordt uitgewerkt in een schilderij.De onderwerpen zijn uiteenlopend, maar vooral gebouwen worden vaak vastgelegd. Door hierin met strakke lijnen te werken geven ze een duidelijk beeld.

Atelier: Leonie Dekker

Irenestraat 47, Heeswijk-Dinther.

Lijnenspel, vorm, kleur en textuur zijn de beeldelementen die kenmerkend zijn voor de schilderijen van Leonie Dekker-Verhagen. Geïnspireerd door de natuur: landschappen met mooi diffuus tegenlicht, planten en bloemen zet zij op geheel eigen wijze op het doek.

www.leoniedekker.nl

Atelier: Sarah Linde

Den Doolhof 2, Heeswijk-Dinther.

Sarah’s tekeningen staan in het teken van ‘mens zijn’ vanuit haar eigen perspectief. Ze werkt vanuit een belevingswereld vol gevoelens, gedachten, dromen in wisselwerking met de natuur, dieren en mensen. Ze werkt graag met houtskool, pastel, potlood en Siberisch krijt op papier. Daarnaast maakt ze graag gebruik van grafische technieken.

www.sarahlinde.nl

Gastexposant: Jet van Zijl, beelden.

Atelier:Ingrid van den Boom

De Streepen 36, Heeswijk-Dinther.

Bij Atelier aan de Streepen wordt wekelijks geschilderd, gebeeldhouwd en gemozaïekt door meerdere mensen. Maar ook bloemschikken, porselein schilderen en textielverven komen aan bod. Ingrid begeleidt in haar atelier jong en oud, met en zonder beperking. Tijdens de Open Atelierroute is werk te zien van Ingrid zelf en van anderen.

 www.atelieraandestreepen.nl

Atelier:Hof van Meden

Lariestraat 17, Heeswijk-Dinther.

Het werk van Liesbeth van Houselt kenmerkt zich door uiteenlopend gebruik van ondergronden voor de schilderijen. Dit kan van alles zijn zoals hout, kleden en metaal. Vooral oude materialen geven de schilderijen een extra dimensie.

www.hofvanmeden.nl

Atelier:Astrid van der Heijden

Nistelrodesedijk 8, Vorstenbosch.

Astrid werkt vaak op een geprepareerd doek, dat wil zeggen dat verf op een laag met ander materiaal wordt aangebracht. Het reliëf dat ontstaat is elke keer weer anders. Sinds enige tijd maakt zij ook mixed media.

 www.studiovanderheijden.nl

Gast exposant: Thea van Os en Sander van der Heijden. Keramische sieraden en houtbewerking

Atelier: Menzel M.Drijfhout van Hooff

Nieuwlandsesteeg 7, Nistelrode.

Miekes keramiek zijn sculpturale vormen. Haar keramiek is rond, gebogen en geleidelijk verlopend naar verrassende details. Vaak gecombineerd met natuurlijke materialen zoals stukken hout of zwammen waarbij de keramiek en het natuurlijk materiaal één geheel wordt.

 www.miekedrijfhoutvanhooff.exto.nl

Gastexposant: Bram de Korte, Vogelvilla’s. Marjan van Rooijen, Sieraden en tassen.

Atelier: Carla van Lieshout

H. van de Venstraat 7, Nistelrode.

Carla is van jongs af aan altijd bezig met tekenen en schilderen. Ze is nog steeds experimenteel bezig met diverse technieken en diverse materialen die ze verwerkt in de ondergrond van haar kunstwerken. In haar eigen signatuur met speciaal kleurgebruik probeert zij een bepaald herkenbaar gevoel los te krijgen bij de kijker.

www.carlavanlieshout-kunst.nl

Gastexposant: Hetty Kok, beelden.

Atelier: Jan van Tilburg

Past. J. Groenenstraat 22, Nistelrode.

Het landschap is de voornaamste inspiratiebron voor Jan. Met weinig penseelstreken veel suggereren en het weglaten van waargenomen details; dat is wat hem boeit tijdens het schilderen.

www.janvantilburg.exto.nl

Gastexposanten: Miron van Soest, sieraden & Marjan van Wichen, beelden.

Atelier: Jeanne Langenhuijzen

De Leibeek 2, Nistelrode.

Al vele jaren maakt Jeanne beelden uit steensoorten zoals marmer, albast, arduin en dolomiet. Puur handmatig, er komt geen machine aan te pas! De werken zijn abstract/realistisch met voorkeur voor het uit de weerbarstige steen tevoorschijn halen van mens- of dierfiguren.

www.sculpturenjeanne.nl

Gastexposant: Theo Langenhuizen, poëzie.

Atelier: Mieke van den Akker

Lindestraat 15, Nistelrode.

Mieke is een echte autodidact. Haar schilderijen zijn doorgaans realistisch, maar zij wil wel dat je nog ziet dat het geschilderd is.

www.miekevandenakker.exto.nl

 

Gast exposant: Joland van der Heijden, 3-dimensionalekunst van (oud) ijzer en andere materialen

Atelier: Jan van Venrooij

Hoogstraat 53, Nistelrode.

Als kleine jongen kwam Jan, met een opa als kunstsmid, al vroeg in aanraking met de kunst van metaalbewerking.

Atelier: Ria van der Velden

Braamstraat 5, Nistelrode.

Ria maakt haar schilderijen met acrylverf.

Ze houdt van de natuur en vindt hierin haar inspiratie. Dit kunnen bomen zijn, of seizoen afbeeldingen.

Verder is ze een alleskunner, dus laat u verrassen.

Atelier: Sarah Van Rossem

Kerkstraat 12, Heesch.

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaar Sarah van Rossem. “Ik voel een constante drang om te creëren, om vast te leggen wat er is. Met behulp van de etspers kan ik deze verschijningen heel precies vastleggen. Ze zijn haast fotografisch weergegeven, voor altijd. Mijn indrukken van de natuur veranderen onder de etspers in afdrukken”.

 www.sarahvanrossem.com

Atelier: Ingrid Hooijen Art

Kasteellaan 2-4, Heesch.

Creativiteit zat er bij Ingrid al van jongs af aan in. Haar passie ligt bij het schilderen van portretten. Met acrylverf brengt ze haar onderwerpen tot leven op doek of stof, zowel in kleur als zwart-wit. Zij werkt hoofdzakelijk in opdracht, waarbij ze het belangrijk vindt om de expressie van de geportretteerde te vinden en perfect vast te leggen.

 www.ingridhooijenart.exto.nl

Gastexposant: Karin Traa, fotografie.

Atelier: Chris van Helvoirt

Schoonstraat 20 M, Heesch.

Chris heeft meer dan10 jaar modellen geschilderd en is daarna thematisch gaan schilderen in de ruimste zin van het woord.

Atelier: Pox Porselein

De Hoge Wal 34, Heesch.

POX porselein maakt objecten voor troost, afscheid en herinnering en geeft workshops om kennis te maken met keramiek tijdens een gezellige creatieve middag.

 www.poxporselein.nl

Atelier: Josien van Boxtel

Julianastraat naast 3, Heesch.

Josiens werk kan bestaan uit fijn schilderwerk voor stillevens, maar ook werken met de grote kwast schuwt zij niet. Verder maakt zij ook iconen op de oude traditionele wijze: Tempera op panelen die zij zelf gebruiksklaar maakt na intensieve behandeling van schuren, bedoeken en gronden.

 www.josienvanboxtel.nl

Gastexposant: Mieke Pijnappels, glas, keramiek en speksteen.