Deelnemende kunstenaars Loosbroek 2023

Kom onderstaande kunstenaars bezoeken van 11-17.00 uur tijdens het kunstenfestival Loosbroek. Laat u verassen! Behalve mooie kunst biedt Loosbroek u ook Poëzie, Dans en muziek, onze timetable vindt u hier.


Elsbeth Fokker, Oss

Mozaïek en keramiek. Met ‘Humanimal’ schetst Elsbeth een beeld over de balans tussen mens en dier die nu niet in evenwicht is in de vorm van een timpaan. Niet met het Laatste Oordeel met hemel en hel, maar hier op de weegschaal mens en dier. Het roept op om na te denken over hoe mensen met dieren omgaan.

https://demozaiektafel.nl/


Nin Van Nin, Loosbroek

In België geboren en na haar kunstopleiding in Brussel in 1984 naar Nederland gekomen voor haar opleiding kunstzinnige therapie. Vanaf 2001 is ze zelfstandig beeldend kunstenaar met tentoonstellingen in Europa. Licht is het hoofdthema in haar werk zowel in de schilderijen, beelden, objecten en installaties. Het licht tovert zich in allerlei vormen en kleuren.


Raimonda Grikšaitė, Buren

Raimonda is geboren en getogen in Litouwen, maar woont en werkt in Nederland. In 2008 is ze afgestudeerd aan de HKU autonome kunst en genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Haar werk draait om de innerlijke belevingswereld van de mens, die open en tegelijk vol geheimen is. Hoe zien we onszelf en de wereld om ons heen? Nou zó dus!Instagram: @raimondagriksaite


Jeanne van den Oever, Son en Breugel

In haar beelden vangt Jeanne vaak een glimp op van haar voorouders. Haar oma’s oogopslag, haar moeders glimlach. Beelden van haar dagdromen als meisje te paard. Deze beelden en foto’s op doek, wapperend in de wind van de oude boomgaard deelt ze graag met de kijker.


Roger Franke , Oss
 
Autodidact zonder behoefte zich te specialiseren in 1 discipline. No nonsense mentaliteit en een chronisch gebrek aan tijd omdat hij altijd met 100 dingen tegelijkertijd bezig is. Mooie dingen maken waar hij zelf gelukkig van wordt en waar andere mensen blij van worden. Glas in lood, mozaïek, schilderen of het maken van bronzen beelden, het is hem allemaal even lief.

Lizette de Vries, Bosschenhoofd

Ooit startend aan de Vrije Kunstacademie Psychopolis in de Haag, is mijn kronkelend pad, van keramiek lessen naar de beeldhouwklas van academie Arendonk gelopen. Tijdens deze laatste opleiding heeft mijn verdere kunstzinnige vorming mij verrijkt met conceptuele kunst en mixed media, een nieuwe wereld ging voor mij open. Graag vertel ik je meer over mijn werk wanneer we elkaar tijdens Los Broek ontmoeten.


Ellen Rijk, Tilburg

Hoewel keramist van oorsprong, maakt Ellen gebruik van diverse materialen zoals keramiek, hout en metaal om te combineren met vloeibare, kwetsbare materialen zoals water en parafine. Zinderzon is geïnspireerd op de zonnen in het werk van Vincent van Gogh. Het spiegelt de omgeving, maar het beeld verandert met de plek van de kijker.


Irene Schaap, Oss

In haar werk staat de mens centraal. Van jongs af aan heeft ze getekend. Inmiddels werkt ze in allerlei disciplines. Ze schildert en fotografeert, maakt collages, werkt met hout, papier en draad en wat er nog meer op haar pad komt. Deze diversiteit in materialen brengt haar op nieuwe ideeën en wakkert haar creativiteit aan


Een portret, weerloos, flinterdun, doorschijnend als huid.

Désirée van der Meijden, Udenhout

De kunstenares maakt portretten van papier. Een niet alledaags materiaal voor een beeldhouwer. Het flinterdunne papier bouwt ze laag over laag op tot een persoon. En tijdens deze geconcentreerde bezigheid, vangt ze de ziel; want haar beelden zijn levensecht, ingetogen, in gedachten. Stuk voor stuk verbergen ze hun kwetsbaarheid. Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs


Amy van den Akker, Heesch

Amy  maakt levensechte reborn poppen. De reborns worden eerst gesculpt door een reborn sculpter, daarna worden van de sculpts mallen gemaakt en daaruit ontstaan reborn kits. De kits worden vervolgens geschilderd en voorzien van haartjes. Hier gaan heel wat uren werk in zitten. Er zitten zo’n 30-40 laagjes verf op, en de haartjes worden er één voor één ingeprikt met een speciale naald. 


Lidwina Charpentier, Den Dungen

De inspiratiebron van waaruit Lidwina Charpentier werkt heeft te maken met de betekenis van het leven, de omgeving, een verhaal of een woord. “Dit is telkens het aangaan van een avontuur waarvan ik de uitkomst niet weet. Dat is vertrouwen, doorzetten, twijfelen, de lijn vasthouden, spanning, laten wat is en dan is uiteindelijk het karwei geklaard.”


Jan van Venrooy, Nistelrode

Zijn werk is het best te omschrijven als het kunstzinnig gebruik van verweerde materialen. De materialen voor zijn creaties zijn veelal achtergelaten hout, drijfhout op het strand en zwerfkeien in rivieren in binnen- en buitenland. De combinatie van cortenstaal, hout en steen vindt hij het meest interessant en uitdagend.


Thea van Vliet, Rosmalen

Het werk van Thea laat haar betrokkenheid bij de natuur zien. Zij vindt daar inspiratie en rust tot reflectie. Zij toont hier o.a. werk waarbij ze natuurlijk materialen vereeuwigt en tentoonstelt in beschermende vitrinekastjes als waren het relikwieën. Een verwijzing naar de vergankelijkheid en de noodzaak van onze zorg.


Lisette den Boon, Zoelmond

Paradoxen intrigeren Lisette. Ze benaderen haar werkelijkheid meer dan ééndimensionale beelden. Een terugkerend thema in haar werk is de paradox van kwetsbaar zijn. Van dat wat haar – en ieder ander – prachtig én lelijk maakt. Het troost, ergert en inspireert haar.


Nicmic, Boxtel

’s Werelds meest gedragen schoeisel -de teenslipper- vervuilt rivieren, zeeën en stranden. De kunstenaars van Ocean Sole ruimen de slippers op en laten met hun creativiteit een ongekend proces van transformatie zien. Van een oude versleten teenslipper een stevig portie omdenken naar een kleurrijke speelse olifant. 


Judith Kayser, Amsterdam

Na haar studie aan de designacademie, heeft ze zich middels cursussen, workshops en samenwerking met keramisten verder ontwikkeld. Als kunstenaar gebruikt ze het gegeven van grenzen om er overheen te kunnen stappen en de vrijheid te ervaren. Zo verkent ze grenzen van materiaal en techniek en daardoor ook van de ‘draagbaarheid’ van haar werk.


Els van der Meulen, Udenhout

Foetussen van koeien. Dat is het ruwe materiaal van kunstenares Els van der Meulen uit Udenhout. Met een bronzen beeld van zo’n ongeboren kalfje was ze genomineerd voor de Van Lanschot Kunstprijs. Bijzonder is dat Els naast haar kunstenaarschap ook een bloeiende praktijk heeft als verloskundige.

.


Marloes Kemps, Berlicum

Studio Luz is het merk van fotograaf Marloes Kemps. Zij werkt graag met uitdagingen en dat is fotokunst maken, op haar eigen manier. Elke foto krijgt een eigen tekst, een uniek verhaal en ander perspectief. De combinatie van uitdagende thema’s, prikkelende teksten en epoxy finish geeft een unieke look.


Jacqueline van Kester, Pijnacker

De grondstoffen klei en leem waar Jacqueline mee werkt, zijn puur en aards. In deze wereld waarin we bewust en respectvol om moeten gaan met onze planeet, vindt ze het belangrijk om te werken met natuurlijke materialen die na gebruik weer volledig worden opgenomen door de aarde.

 


Paulus van Venrooij, Oss

Geboren in Heeswijk-Dinther waar van kinds af aan werd geknutseld en gecreëerd. Daardoor heeft Paulus een passie ontwikkelt om te werken met hout, metaal, elektronica, en computers. Zijn werk bestaat voornamelijk uit bewegende driedimensionale objecten, geïnspireerd op industriële processen en concepten gebaseerd op socio-ethische thema’s.


Ellie Langenhuizen, Nijmegen

De beelden van Ellie gaan over een fundamentele menselijke wrijving, tussen vrijheid en controle, tussen vorm aannemen en vormgegeven worden. Deze strijd roept vragen op zoals: hoe komt ze tot haar autonome vorm, terwijl ze toch een plaats in de sterk regulerende samenleving kan en ook wil innemen?


Ingrid Habraken Loosbroek

Tijdens haar opleiding tot coupeuse kocht Ingrid van haar spaargeld een Bernina naaimachine. Textiel werd de rode draad in haar leven. Het resultaat van samen of alleen bezig zijn met stoffen, garen en naalden is een behoorlijke collectie aan kostuums, borduurwerken en dekens. Voor Losbroek maakte ze nu in ruim 800 uur een mantel voor Maria.


Joar Kossen, Heesch

Sinds zijn vroege jeugd is Joar al bezig met tekenen, fotografie, meubels en schilderen. Sinds een jaar of 10 is hij deze disciplines gaan combineren. Hieruit is dynamisch werk ontstaan doormiddel van het ge-bruik van LEDverlichting wat een kleurrijke collectie heeft opgeleverd.

Welkom bij ‘it’s a colourfull life’.


Stephanie Willems, Maurik

Stephanie maakt zowel duurzame handgemaakte, custom made kleding als draagbare kunst in haar atelier in Maurik. Ze raakt geïnspireerd door te experimenteren met afgedankte kledingstukken en materialen. Met haar merk Stephastique benadrukt ze individualiteit en uniekheid met uitgesproken en eclectische kleding.


Ans Pijnenburg, Oirschot

De beelden van Ans zijn gemaakt naar levend model. De replicatie en het toegevoegde materiaal transformeert het levend model tot meer abstracte vormen. De ruwheid of juist de zachtheid wordt zo steeds versterkt. Hiermee wil Ans de vergankelijkheid van het leven weergeven.


Netty van Lieshout, Heeswijk-Dinther

Naast schilderen waarvoor Netty een opleiding heeft gevolgd aan de kunstacademie in Arendonk, maakt ze ook bijzondere objecten. Hiervoor gebruikt ze voornamelijk natuurlijke producten die al een leven achter zich hebben. Hergebruik voor kunst die past in deze tijd. Niet verspillen maar mooier maken.


Joke Marietje, Nieuw Middelland

De wals staat centraal bij de werk van Joke. Zwierige jurken, muziek en zachtzoete kleuren. De weidsheid van het leven, het zwierige van het bestaan en de muziek die je verder drijft. Het werk brengt alle componenten samen om de liefde en de dans zichtbaar te maken.


Tymon de Laat, Rotterdam

Muralist Tymon de Laat is één van de meest vooraanstaande kunstenaars die het straatbeeld kleur geeft. Hij gaf Bernheze al drie keer eerder kleur op de wangen. Als muralist trekt hij de wereld over, van Mexico tot Panama. Winnaar van vele internationale prijzen


Sandra Westgeest, Utrecht

Haar kevers helpen bij het reduceren van straatafval. Hoe? Elk dag raapt Sandra minimaal één stukje zwerfvuil. Ze bewaart het, denkt na over wat ze mee kan, knipt in blik, snijdt in papier, maakt het mooier en voilà. Zo worden er blikken kevers geboren. Kevers die me helpen met opruimen.


Jannemeis Snels, Heeswijk-Dinther

De wereld van Jannemeis Snels is een wereld vol fantasie waar je heerlijk kunt verdwalen. Een wereld vol ritme, kleur, vakmanschap en concentratie. Op dit moment maakt zij kleine landschapjes van natuurlijke materialen.

Marie-José Rietdijk, Heeswijk-Dinther

De kunstwerken van Marie-José draaien om het vrouwelijke. Het vrouwelijke is niet perse beperkt tot vrouwen, maar omvat de levenskracht in vrouwelijke seksualiteit, de creatieve kracht van vrouwelijkheid, moederschap, de matriarch , emoties, gevoeligheid voor sfeer, verbinding met de ongeziene wereld, intuïtie, innerlijk weten en empathisch contact maken.


Maria Koijck, Groningen

Creatief, niet alleen in haar kunst maar ook in haar oplossingen om bewustwording te creëren. Een kunstwerk van afval dat voortkomt uit haar eigen operatie aan borstkanker. Daarna onderging ze een borstreconstructie. Van het afval van deze operatie maakte Maria samen met haar dochter een video van dit afval: “Dit is het afval van één operatie,…… mijn operatie”.

Poezie - Literatuur - Zang
Kunstroute